Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ядосан на съотборника си; Розберг заяви, че инцидентът не е умишлен

Хамилтън ядосан на съотборника си; Розберг заяви, че инцидентът не е умишлен

43
0
Даниел Рикиардо,Люис Хамилтън,Нико Розберг

Люис Хамилтън явно бе ядосан на съотборника си Нико Розберг след квалификацията за Гран при на Монако. Немският пилот излетя от пистата в последната си бърза обиколка – докато оглавяваше класирането. Това предизвика показването на жълти знамена и съответно всички останали трябваше да намалят скоростта.

Розберг остана пръв и демонстрира радост след слизането от болида си. Хамилтън обаче сложи веднага слънчеви очила, позирайки за задължителните снимки. След това показа яда си, но не обвини директно съотборника си в измама.

Иронично е, бях с няколко десети напред, но ОК – заяви Хамилтън и отказа да коментира дали според него Розберг нарочно е излетял, за да му попречи да спечели първата позиция.

На въпроса дали смята, че е щял да спечели полпозишъна, той отговори:

Изпълнявах целта. Бях в обиколка, която беше за първа позиция, но трябваше, предполагам, да я направя по-рано.

Случилото се с Розберг се разследва от стюардите. Самият Нико заяви, че инцидентът не е умишлен:

Опитах да премина, но завих настрани, тъй като щях да ударя стената от гуми. Едва се справих, но успях да отида в зоната за сигурност. Опитах се да извлека още малко и преминах границата. Мислех, че всичко е приключило. Че някой друг ще даде по-добро време. Но съм наистина щастлив – фантастично е да съм на полпозишън у дома, не би могло да е по-добре. Естествено, че съжалявам за станалото с Люис. Не знаех точно къде е той, докато намалявах, когато го видях да идва. Това, разбира се, не е хубаво, но такова е положението.

Розберг каза също така, че не по такъв начин е искал да се развие квалификацията и да спечели полпозишъна за домашния си старт.