Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: За 6 състезания 5 пъти ме викат при стюардите! Абсурдно е!

Хамилтън: За 6 състезания 5 пъти ме викат при стюардите! Абсурдно е!

102
0
Люис Хамилтън,Михаел Шумахер

Люис Хамилтън не сдържа нервите си след надпреварата за Гран при на Монако, която – както и вчерашната му квалификация – не протече въобще според предварителните планове. Пилотът на Макларън избухна пред телевизионните камери с твърдението, че стюардите го превръщат в жертва.

За 6 състезания 5 пъти ме викат за разследвания! Абсурдно е! Истински майтап – бе вбесен англичанинът, който получи наказание преминаване през питлейна заради инцидент с Фелипе Маса (Ферари) и бе разследван за сбутването си с Пастор Малдонадо (Уилямс).

Недоволството на Хамилтън бе очевидно, когато описваше какво се е случило в надпреварата:

Тук не може да се изпреварва и възможности рядко се появяват. Но бях значително по-бърз от Маса, а той спря толкова по-рано и след това зави буквално към мен. Опитах се да го избегна, но не се получи съвсем. А после мен ме наказват – съвсем обичайно. Вчера в квалификацията бях санкциониран, сега той ме бутна – пак за мен наказание. При Малдонадо бях от вътрешната страна, а той тръгна да затваря кривата много по-рано, за да ме спре да не го изпреваря и ме удари. Пълна нелепост. Тези пилоти… Те са смешни, направо глупави!

На въпроса защо според него стюардите се отнасят така, Хамилтън направи опит да се пошегува с репликата:

– Вероятно защото съм черен!

След това обаче призна, че всъщност не знае причината. Англичанинът бе категоричен, че всичко случило се не влияе на кариерата и увереността му като състезател.

Хората искат да гледат състезание, изпреварвания, а ме санкционират за опити за задминавания, за надпревара. Ако бях спрял прекалено късно и бях ударил някого, щях да си призная. Но случаят не е такъв. Ще се опитам да си затварям устата и да се радвам на останалата част от шампионата – каза още той.