Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: За два дни направихме повече километри от миналата зима

Хамилтън: За два дни направихме повече километри от миналата зима

16
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън бе видимо доволен след двата си дни тестове на пистата Каталуния.

Той заяви с широка усмивка, че за два дни е направил повече километри, отколкото цялата подготовка миналата зима, когато всичко бе крайно накъсано заради специалните октоподни ауспуси.

Хамилтън описа работата си днес като нещо като симулация на състезание – той записа най-много километри от всички в 121 обиколки.

Люис направи своите серии от обиколки заедно редом със Себастиан Фетел и в голяма степен движението на двамата можеше да сравни.

Аз бях през цялото време с износени гуми, докато той бе с нови в последните две серии – даде яснота Люис за работата и времената, които всички сравняваха.

Той бе доволен да сподели, че колата е далеч по-добра като база от миналогодишната и балансът и е прецизен.

Разбира се, че има още възможности за подобрение – сподели Хамилтън, който предаде автомобила на Дженсън Бътън за следващите дни и заяви, че след това няма да има търпение за последния тест. – Обожавам последните изпитания, когато всичко се събира, а вече остава съвсем малко време. Винаги е вълнуващо – заяви англичанинът, според когото едва ли ще видим някакви революционни решения след седмица в Барселона, но със сигурност всички ще бъдат още една стъпка напред.

Люис дори бе изненадан от това колко добре се държи колата в бързите завои и е доволен от факта, че има повече сцепление на предните гуми, което той обича.