Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън за малко да пропусне състезанието във Валенсия

Хамилтън за малко да пропусне състезанието във Валенсия

56
0

Малко след края на състезанието във Валенсия, Люис Хамилтън и отбора на Макларън разкриха, че британецът за малко не е пропуснал надпреварата на дебютиращото трасе.
Преди квалификацията в събота Хамилтън е страдал от висока температура и освен това е имал проблеми с гърба, и то толкова сериозни, че от екипа са се обадили на Педро де ла Роса и са му съобщили да започне да се подготвя да замести евентуално англичанина.
“Определено имах тежък уикенд”, разкри Хамилтън пред медиите. “Когато пристигнах бях болен от грип и заради това имах почти всеки ден висока температура и се чувствах отпаднал. Нямах достатъчно енергия. По-големият проблем обаче бяха спазмите в гърба, които за малко не ме принудиха да пропусна състезанието.
Вчера сутринта се събудих много рано, преди 5 часа, и гърбът отново много ме болеше. За щастие моят доктор е прекрасен и той бе непрекъснато до мен. Положението бе толкова тежко, че дори имах проблеми със ставането. Сложиха ми няколко инжекции с болкоуспокоителни и за щастие можах да взема участие в състезанието.”
Въпреки проблемите Хамилтън е сигурен, че те едва ли ще се повторят в бъдеще.
“Сигурен съм, че всичко ще се оправи и няма да имам повече подобни проблеми. Със сигурност всичко е свързано с възглавницата ми и начина, по който спя, защото всичко се появи когато се събудих.”