Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: За мен Алонсо вече е трикратен шампион

Хамилтън: За мен Алонсо вече е трикратен шампион

77
0
Люис Хамилътн,Фернандо Алонсо

Люис Хамилтън заяви, че сърцето му е разбито заради изгубения шанс да спечели световната титла във Формула 1 през 2012 г., но отново не скри предпочитанията си към Фернандо Алонсо в битката между испанеца и Себастиан Фетел (Ред Бул).

Звездата на Ферари е сочен от пилота на Макларън от доста време като пилота, който заслужава да вземе короната този сезон. Англичанинът направи няколко такива коментара и след Гран при на Индия.

Не е редно аз да казвам кой заслужава повече (успеха). Фен съм на Фернандо – бях му фен още отпреди да дойда във Формула 1 – и мисля, че тази година кара много добре. По-добре от всички останали. Себастиан напредна много в края на сезона с подобренията по болида му. Но Фернандо още натиска. И в Индия кара феноменално, като още стиска зъби и държи позицията си. За мен, в моите очи, той наистина е три- или дори четирикратен световен шампион – заяви Хамилтън пред английския вестник Гардиан.

Англичанинът обясни, че не е изненадан от доминацията на Фетел и Ред Бул напоследък, тъй като отборът е на върха вече няколко години.

Те изглежда имат огромен капацитет да подобряват автомобила си. Ейдриан [Нюи] просто е гений. Дори не мога да си представя какво прави. Видяхме скоростта им – нямаше начин да се състезавам с тях. Дори да карам на 200% и да катастрофирам, пак не мога да ги стигна – допълни Хамилтън.