Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън за преразглеждането на санкцията от Катар: Не мисля, че са ме...

Хамилтън за преразглеждането на санкцията от Катар: Не мисля, че са ме нарочили

2340
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън не мисли, че е бил нарочен от ФИА да спазва по-високи стандарти спрямо колегите си във Формула 1, заяви самият пилот. Седемкратният световен шампион бе санкциониран от стюардите в Катар заради това, че след отпадането си в началото на Гран при на Катар пресече пистата Лосаил. Впоследствие бе съобщено, че ситуацията щяла да бъде разглеждана допълнително заради притеснение за „впечатлението, което действията му може да са оставили у по-млади пилоти“, тъй като Хамилтън бил възприеман като „ролеви модел“. Формулировката предизвика поредица коментира дали според ФИА пилотът на Мерцедес трябва да отговаря на по-високи стандарти. Въпросът дали самият той се чувства така му бе зададен в навечерието на уикенда за Гран при на САЩ.

„Не мисля, че са ме нарочили. Според мен цялото нещо се дължи на лоша комуникация. Смятам, че казаното от страна на федерацията не е точно онова, което са имали предвид. Според мен имат предвид, че ще разгледат самия процес, как се справят с нещата, за да не се случва отново“, отговори Хамилтън

„Мисля, че скоро имаше инцидент в картинга, при който бе ударено дете. Затова никога не бива да отклоняваме вниманието си от безопасността. Според мен това е в дъното на целия въпрос. Но вероятно от ФИА трябва да говорят с PR агента си, за да вършат по-добра работа“, продължи Хамилтън.

„Те говориха с мен и смятам, че е добре да се изясни какво точно имат предвид. Още на срещата със стюардите казах, че не беше правилно. Вярно е, че беше в разгорещен момент, но въпреки това решението ми (да пресека пистата) бе грешно. Важно е сега да се изпрати правилно послание – особено към по-младите състезатели, че не е правилно да се постъпва така. Извиних се. Сега мисля, че разглеждат нещата, за да не се случва занапред“, каза още Хамилтън.

Седемкратният световен шампион получи глоба от €50 000 – половината от нея условна – за пресичането на пистата.