Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Загубата е още един шанс да станеш по-добър

Хамилтън: Загубата е още един шанс да станеш по-добър

852
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: ATP

Люис Хамилтън сподели, че през годините си на състезател е научил, че загубата е още един шанс да станеш по-добър. В интервю за италианското списание „Стил” шесткратният световен шампион разказа, че е приемал трудно неуспехите като по-млад.

„Според мен хората понякога объркват агресията със страстта. За да победиш в F1, са необходими страст и определен манталитет. Младото поколение пилоти винаги иска да предизвиква по-опитните съперници. Скоростта е ключова за успеха, но е трудно да се бориш с опита”, каза англичанинът.

„През годините съм се изправял срещу много талантливи състезатели и битката с всеки един от тях е била специално предизвикателство. В крайна сметка обаче се борих със самия себе си – аз съм най-лошия си критик. Винаги съм бил целеустремен и гонещ победа. Това никога няма да се промени. Би било безумие да се твърди, че през изминалите години не съм научил нищо. Беше ми по-трудно да се справям с неуспехите, когато бях по-млад. Всичко приемах присърце, което допълнително усложняваше нещата. Сега знам, че загубата е още един шанс да станеш по-добър.”

Хамилтън сподели още, че според него е от особена важност в общуването си с околните да си самия себе си

„Да съхраниш откритостта си в социалните мрежи е част от тази философия. Разбирам, че човек в моята позиция ще бъде критикуван, но феновете ми винаги ще ме поддържат. Според мен традиционната представа за това какво е да си „мъжествен” се променя. Хората започват да разбират, че не е задължително да си непобедим. Силата е в демонстрацията на уязвимост.”

Англичанинът освен това е отдаден на различни каузи, една от които да се бори срещу климатичните промени. Той стана веган преди няколко години, продаде частния си самолет и полага усилия да разяснява негативните последствия от тези промени върху живота на хората.

„Промените в климата са сериозна заплаха. Всеки един от нас е длъжен да защити бъдещето си и това на идните поколения. Състезавам се във Формула 1 и това привлича негативност (при подобно изявление), но не е нужно да си идеален, за да си част от решението. Като влиятелен човек в своята сфера нося отговорност за промените във Формула 1 и в други отрасли, с които съм свързан.”