Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън живеел в постоянен страх по време на битката за титлата

Хамилтън живеел в постоянен страх по време на битката за титлата

3450
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън сподели, че е живеел в постоянен страх да се зарази с COVID-19 по време на заключителния етап от сезон 2021 в F1. В момента пилотът на Мерцедес изостава с 8 точки от Макс Верстапен в борбата за титлата два кръга преди финала. Въпреки че седемкратният световен шампион е прекарал вируса в края на миналата година, все още е останал бдителен и е наясно с последствията, ако даде положителен PCR тест. 

Хамилтън разкри тревогите си в подготовката за предпоследното състезание от настоящата кампания.

„Живея в постоянен страх. За хората около мен не е лошо, ако пропуснат един работен ден. Но за нас пилотите, това може да е от решаващо значение. Ако пропуснем една или две надпревари просто годината ще свърши. Виждам други спортисти, които са супер спокойни за това и изглежда нямат нищо против ако се заразят. Това ми се струва много странно“, сподели Хамилтън.

Люис обясни колко е променил поведението си в компанията на други хора в опит да се предпази от вируса.

„Правилата бяха малко облекчени на някои места. Лесно е да станеш небрежен и да изпаднеш в беда. Подходът ми към социалните контакти сега е много по-различен, отколкото в миналото. Спазвам дистанция от всички и задържам дъха си, когато има хора около мен“.

Хамилтън също така описа колко трудно е било да се възстанови от това заболяване, заради което пропусна миналогодишното Гран при на Сахир.

„Първата половина на сезона беше една от най-трудните, която съм преживявал. Трябваше наистина да се боря. Фокусирах се върху програмата за възстановяване. Тренирах, използвах дихателни техники и тичах почти всеки ден. Заради по-интензивните тренировки нямах проблеми в по-горещите състезания след лятната пауза. Имам чувството, че най-накрая се отървах от този ад“, каза Люис Хамилтън.

Седемкратният световен шампион добави, че все още не е тествал в симулатора болида на Мерцедес за 2022.

„Вярно е, че все още не съм направил тестове на новия болид в симулатора. Нямам намерение да го правя в скоро време, защото няма много смисъл в това. В отбора всички се познаваме много добре и те знаят какво искам от колата. Имаме много въпроси за решаване през настоящия сезон, които ще помогнат за следващата година“, завърши пилотът на Мерцедес.