Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън живеел в постоянен страх по време на битката за титлата

Хамилтън живеел в постоянен страх по време на битката за титлата

3331
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън сподели, че е живеел в постоянен страх да се зарази с COVID-19 по време на заключителния етап от сезон 2021 в F1. В момента пилотът на Мерцедес изостава с 8 точки от Макс Верстапен в борбата за титлата два кръга преди финала. Въпреки че седемкратният световен шампион е прекарал вируса в края на миналата година, все още е останал бдителен и е наясно с последствията, ако даде положителен PCR тест. 

Хамилтън разкри тревогите си в подготовката за предпоследното състезание от настоящата кампания.

„Живея в постоянен страх. За хората около мен не е лошо, ако пропуснат един работен ден. Но за нас пилотите, това може да е от решаващо значение. Ако пропуснем една или две надпревари просто годината ще свърши. Виждам други спортисти, които са супер спокойни за това и изглежда нямат нищо против ако се заразят. Това ми се струва много странно“, сподели Хамилтън.

Люис обясни колко е променил поведението си в компанията на други хора в опит да се предпази от вируса.

„Правилата бяха малко облекчени на някои места. Лесно е да станеш небрежен и да изпаднеш в беда. Подходът ми към социалните контакти сега е много по-различен, отколкото в миналото. Спазвам дистанция от всички и задържам дъха си, когато има хора около мен“.

Хамилтън също така описа колко трудно е било да се възстанови от това заболяване, заради което пропусна миналогодишното Гран при на Сахир.

„Първата половина на сезона беше една от най-трудните, която съм преживявал. Трябваше наистина да се боря. Фокусирах се върху програмата за възстановяване. Тренирах, използвах дихателни техники и тичах почти всеки ден. Заради по-интензивните тренировки нямах проблеми в по-горещите състезания след лятната пауза. Имам чувството, че най-накрая се отървах от този ад“, каза Люис Хамилтън.

Седемкратният световен шампион добави, че все още не е тествал в симулатора болида на Мерцедес за 2022.

„Вярно е, че все още не съм направил тестове на новия болид в симулатора. Нямам намерение да го правя в скоро време, защото няма много смисъл в това. В отбора всички се познаваме много добре и те знаят какво искам от колата. Имаме много въпроси за решаване през настоящия сезон, които ще помогнат за следващата година“, завърши пилотът на Мерцедес.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.