Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън №1 във втората сесия, Розберг не кара заради проблеми

Хамилтън №1 във втората сесия, Розберг не кара заради проблеми

47
0

Люис Хамилтън с Мерцедес беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун, 10-и кръг от шампионата на Ф1. В същото време неговият съотборник Нико Розберг не направи нито една обиколка по време на сесията заради проблеми с колата. Много силно се представиха пилотите на Ред Бул, като Рикиардо зае 2-ата позиция на 0.4 сек от времето на Люис, а Верстапен стана 3-и. В същото време Фетел и Райконен останаха 4-и и 5-и, на около секунда зад постижението на Люис.

Във втората сесия над пистата имаше повече слънце и температурите се повишиха. Вятърът обаче беше доста силен и това затрудни пилотите при преминаването им през бързите завои. Проблеми в началото имаха Джолион Палмър с Рено на Копс, Валтери Ботас при завой 3 и Дани Квят на финалния Клуб, като пилотът на Торо Росо се завъртя и счупи предното си крило. След половин час най-бърз беше отново Хамилтън от Мерцедес с гумите медиум, следван от Даниел Рикиардо и Макс Верстапен с Ред Бул със същите гуми.

 

 

Поставяйки гумите софт Фетел веднага подобри постижението на Люис с почти секунда и поведе в класирането. Веднага след него Хамилтън сложи също меките гуми, като това се случи за първи път в уикенда за пилот на Мерцедес. Резултатът беше още 0.9 сек по-добро време – 1:31.660 мин. Рикиардо със софт записа отличен 2-и резултат, само на 0.4 сек от водача. В същото време Нико Розберг така и не излизаше на пистата и след като се беше подготвил в колата най-накрая това да стане, отново излезе от болида и седна в страни с притеснена физиономия. По-късно беше обявено, че заради проблем с колата Нико изобщо няма да може да излезе на пистата до края на сесията.

 

 

Също със софт Верстапен излезе 3-и, с изоставане от 0.6 сек. Фетел бе изместен до 4-а позиция, а малко зад него бе съотборникът му Кими Райконен. Зад него се нареди Алонсо с Макларън. Испанецът показа страхотно темпо и остави зад себе си Валтери Ботас с Уилямс и Ромен Грожан с Хаас.

В последните 40 мин пилотите започнаха да правят симулации на състезателно темпо с много гориво. Най-добре изглеждаха Хамилтън и Рикиардо със софт, докато Райконен не бе стабилен с хард и излетя от пистата на Бекетс. Хамилтън успя да направи 20-ина тура с прилични времена, което ще е и целта за първата част от състезанието му в неделя при сухо време. В самия край при прибирането си Рикиардо бе помолен да намали и да не превключва предавки вероятно заради проблем с трансмисията.