Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Чудесно начало, болидът е конкурентен

Хамилтън: Чудесно начало, болидът е конкурентен

48
0

Винаги е чудесно да започнеш уикенда начело, заяви пилотът на Макларън Люис Хамилтън. Той оглави двете петъчни тренировки за Гран при на Унгария, като остави зад себе си останалите претенденти за титлата.

– Имахме много по-спокоен петък, отколкото на Нюрбургринг. Болидът изглежда конкурентен, имаме добър баланс спрямо количеството гориво в резервоара. Важно е, да не се предоверяваме на резултатите от петък. Пистата ще бъде различна утре, а температурите също могат да се променят. При това положение може пак да имаме темпото от Германия, което е окуражаващо. Разполагаме с някои подобрения по автомобила, което е голямо постижение предвид малкото време от Германия насам, обясни петъчният лидер Хамилтън.

Съотборникът му Дженсън Бътън даде трето време във втората тренировка и също остана доволен от представянето си. В неделя англичанинът ще запише своя старт номер 200 във Формула 1.

– Ден без проблеми, направихме много добри серии и свършихме доста полезна работа по настройките. Бяхме най-силни в два от секторите – аз в първия, Люис в последния. С някои малки промени в настройките ще сме конкурентни. Искам да се боря за победата, но не съм единственият пилот, който се надява на това. Ферари и Ред Бул също ще търсят силно представяне през уикенда, каза Бътън, който спечели първата си победа именно на Хунгароринг през 2006 г.