Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън едва стигнал до финала в Сочи

Хамилтън едва стигнал до финала в Сочи

101
0

Люис Хамилтън едва е стигнал до финала в Гран при на Русия. Това разкри екипът на Мерцедес в специално писмо до феновете си, с което иска да изясни няколкото важни аспекта от уикенда в Сочи.

Британецът стартира едва 10-и заради повреда в MGU-H по време на квалификацията, но след инцидентите в първия завой и няколко изпреварвания успя да стигне до 2-ото място. В края обаче започна да пада налягането на водата и се наложи британецът да намали значително темпото, но и това не е гарантирало, че шампионът ще стигне до финала.

„В състезанието видяхме, че налягането на водата в колата му спада, заявиха от тима в писмото. – В това време той притискаше Нико и се откъсваше от Райконен. Трябваше да изчакаме потвърждение от ФИА за това какво можем да му кажем по радиото. След като няколко пъти го помолихме да внимава, най-после ни позволиха да му съобщим и за проблема с налягането.

В последните 16 обиколки водата беше с налягане 0. Постижението да докара болида до финала и да се качи на подиума е изключително. Трябваше да пази колата от прегряване и в същото време да държи Кими на дистанция, а това не е малък подвиг. Не знаем какво беше това чудо, което му позволи да стигне до финала, но със сигурност не се оплакваме.”

В съобщението до феновете от Мерцедес признават, че Нико Розберг също е имал технически трудности, защото неговата хибридна система MGU-K е давала притеснителни знаци и затова Нико е завършил състезанието в „безопасен режим”. Въпреки това той бе в състояние да запише най-бързата обиколка именно в края на състезанието. 

За иновативните решения по болида на Мерцедес четете в специален материал на Паоло Д’Алесио в новия брой 193 на списание ClubS1.