Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън има предимство спрямо Розберг, смята Алонсо

Хамилтън има предимство спрямо Розберг, смята Алонсо

85
0

Люис Хамилтън е в по-добра позиция в битката за титлата спрямо Нико Розберг след изминалите 11 кръга. Това смята пилотът на Макларън Фернандо Алонсо. Шампионът спечели 5 от последните 6 състезания в първенството и вече води в класирането с 6 точки пред Нико. А в един момент след първите 4 кръга Розберг беше начело с 43 точки аванс.

Заради серия от неудачни състезание обаче германецът постепенно загуби аванса си и сега е в позицията на догонващ. Алонсо се е борил за титлата общо 5 пъти и я е печелил 2 пъти, като в единия случай през 2007 г. се бори именно с Хамилтън. В крайна сметка обаче и двамата се оказаха губещи, като короната грабна Кими Райконен с Ферари.

„Хамилтън е в добра позиция, заяви Алонсо пред испанското радио COPE. – Той е набрал инерция от по-задна позиция и в този спорт, когато идваш от задна позиция, можеш да настигнеш лидера. Обратното е за пилота, който води и има предимство: настигат го, изпреварват го и той изпада в мини криза. Затова дори те да са близки в точките, сега Хамилтън изглежда по-силен и е по-добър претендент.”

Алонсо заяви още, че противоречивата квалификация в Унгария тази година и първата позиция на Розберг, спечелена с бърз тур в последния момент при жълти флагове, му напомня за сесията през 2007 г. на същата писта. Тогава Фернандо постигна най-добро време в квалификацията, но бе наказан с 5 места назад затова, че е забавил Хамилтън в бокса, докато Люис чакаше да бъдат сменени гумите на съотборника му.

„Да, напомня ми за някои неща, каза испанецът. – Нека да кажем, че Розберг няма лесен съотборник. В този смисъл той е много силен на пистата, много бърз и никога не прави грешка. И извън трасето той има силно влияние. Пожелавам на Розберг късмет в това отношение. Той (Нико) не може да си позволи да прави повече грешки никъде.”