Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън има защо да е разстроен, коментира Тото Волф

Хамилтън има защо да е разстроен, коментира Тото Волф

50
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: ATP

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че Люис Хамилтън има пълното право да бъде разстроен след повредата в задвижващата система на болида му преди началото на 3-ата част на квалификацията в Русия, което не му позволи да се бори за полпозишъна. Британецът остана едва 10-и в решетката за момента, като може и да стартира още по-назад ако се наложи смяна на двигателя. Подобен проблем Хамилтън имаше и в предишния кръг в Китай, където загуби мощност заради дефект в хибридната система MGU-H.

Според Волф е недопустимо такова нещо да се случва отново и ситуацията е много странна. „Изглежда се получи същия проблем от Китай, коментира Волф. –  Трябва да бъде направена проверка и да се открие първопричината за проблема. Такива неща стават в моторните спортове, но е много жалко, че това се случи на Люис отново. Изглежда, че едната страна в гаража на тима ни има целия късмет, а другата няма никакъв късмет. Но предполагам, че Нико го заслужава.”

Волф заяви още, че е сигурен, че Хамилтън ще излезе от ситуацията, като до момента през сезона пилотът е поемал всички тежки удари със страхотен дух. „Нямам съмнения, че той ще излезе от това положение, каза австриецът. – Но в момента мисля, че той има пълното право да е разстроен. Бих искал да видя битка за полпозишъна между него и Нико, като това е най-добрият уикенд за нас от началото на сезона по отношение на скоростта.”