Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън иска да е успешен като Роси в края на кариерата си

Хамилтън иска да е успешен като Роси в края на кариерата си

48
0

Люис Хамилтън заяви, че иска до края на кариерата си да бъде конкурентен и да печели победи, както това прави Валентино Роси в MotoGP. Доктора вече е на 37 г., но се бори за титлата до последно миналата година, а през тази постигна убедителна победа в последния кръг на Херес. Хамилтън, който навърши 31 г. през януари, иска да запази подобна топформа, показана от Роси, и в следващите години.

“Валентино е един от най-възрастните пилоти сега, но той още има способността да бъде на топниво, заяви Люис преди началото на състезателния уикенд в Русия. – Надявам се и аз да бъда на подобна позиция към края на кариерата ми.”

Запитан дали някога е мислил за отказване, Хамилтън заяви: „Да, но по принцип имам 3-годишен договор с Мерцедес (до 2018 г.) Надявам се, че ще имам още 3-4 години в спорта и след това.”

Хамилтън заяви още, че е наясно колко трудно е да избереш точния момент да се оттеглиш. Но самия той смята, че още успехи в бъдеще само биха го окуражили да остане в спорта, отколкото да ги използва като перфектната възможност да се откаже, докато е на върха. 

Британецът също така не възнамерява да поема друга роля във Ф1, след като приключи състезателната си кариера в Гран при. Но пък може да опита да се състезава в други серии.

Той признава, че е възможно след година извън спорта да му се иска много отново да седне зад волана на болида и да се състезава. „Но кой знае?, добави шампионът. – Може да изпитвам противоположно чувство. Може да изчезна (от състезанията) за цял живот.”