Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън иска да се спре споделянето на данни със съотборника

Хамилтън иска да се спре споделянето на данни със съотборника

87
0

Люис Хамилтън иска споделянето на данни и информация в отбора между съотборниците да бъде спряно. Според него подобна практика не е справедлива, като пилотите сами трябва да намират точните настройки в хода на състезателния уикенд и да разбират къде могат да са по-бързи. През тази година британецът ще има нов съотборник в екипа на Мерцедес – Валтери Ботас, който замести напусналия спорта шампион Нико Розберг.

„Аз излизам на пистата, правя обиколките си, върша си домашната работа, а другият човек до мен може да види всичко, заяви Люис в интервю за спонсора на тима UBS. – Казах на тима, че не искам да виждам данните на моя съотборник. Не мисля, че е честно да виждам най-добрите му постижения и да ги разучавам на компютъра.

Когато караме, ние си набелязваме точни на спиране, неравности, оформени от гумите петна. Всички тези неща ти помагат да минаваш по най-бързия начин през завоите. И другия пилот може да изкопира това и да го направи горе долу по същия начин. И аз не харесвам това, защото му дава възможност да е по-близо като скорост.“

Според Хамилтън споделянето на данните дава възможност на новите пилоти твърде лесно да влязат в спорта и веднага да започнат да се справят добре. „Можете да вземете някой младок от Формула 3, да му дадете да кара на симулатора, на който той да се опитва да минава по моите траектории, каза британецът.

– И ако го прави всеки ден, той най-вероятно ще го постигне. Трябва всеки сам да открие границите на възможностите на болида и своите собствени. Има някои пилоти, които не могат да правят това и нямат място във Формула 1.“