Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън иска да спечели убедително състезанието в Австралия

Хамилтън иска да спечели убедително състезанието в Австралия

61
0
Люис Хамилтън

Шампионът Люис Хамилтън заяви, че иска да спечели убедително състезанието за Гран при на Австралия в Мелбърн, с което идния уикенд започва новия сезон във Формула 1.

Британецът ще се бори за своята 5-а титла тази година и своята 4-а с екипа на Мерцедес. Според последните информации, Люис е близо до това да подпише нов 2-годишен договор с екипа на стойност 40 млн. паунда.

„Нямам усещането, че съм на път да сключа последния си договор и да започна последната глава от кариерата си, каза Хамилтън. Изключително уверен съм в моя тим и в работата, която свършиха.

– Искам да съм във форма за Мелбърн и да тежа колкото съм си поставил за цел. След това искам да доминирам в тренировките, да взема полпозишъна и да спечеля състезанието убедително.“

Хамилтън има 2 победи в Австралия през 2008 и 2015 г. Същото толкова успеха на Албърт парк има и основният му съперник за титлата миналия сезон Себастиан Фетел с Ферари. Предполага се, че той ще бъде най-сериозният опонент на Люис и тази година.

„Знаем какво трябва да направим, коментира германецът преди старта на сезона. – Има уроци за научаване, които са очевидни, а други по-скрити. Сигурен съм, че ще работим достатъчно задълбочено, за да се опитаме да ги открием.“