Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън иска да завърши кариерата си в Мерцедес

Хамилтън иска да завърши кариерата си в Мерцедес

72
0

Люис Хамилтън заяви, че предпочита да завърши кариерата си във Формула 1 в сегашния си отбор Мерцедес. Той дори има желание да остане в немския тим, след като приключи със състезанията. Британецът спечели две титли с екипа от Бракли през 2014 и 2015 г. и се чувства изключително добре в него, въпреки че през този сезон нещата не се развиват положително за него. Трикратният световен шампион заяви също така, че няма желание да ходи в екипа на Ферари.

„Когато бях дете и гледах червените болиди на Ферари по телевизията, бях силно впечатлен от тях, каза Люис. – Няма значение дали е сериен автомобил или болид, Ферари винаги изглежда впечатляващо. Италианската страст вътре се пренася върху колите и винаги ги различава на пистата. Аз обаче съм свързан с Мерцедес от 13-годишен (когато Макларън започва да се грижи за кариерата му, а Мерцедес доставя двигатели на тима).

От Мерцедес подкрепят кариерата ми в по-голямата част от живота ми и ме изградиха като пилот. Нямам никакво намерение да напускам отбора си и не искам мястото на Себастиан Фетел във Ферари. Когато видя Стърлинг Мос и след това осъзная, че и аз като него съм част от историята на Сребърните стрели, ме побиват тръпки. Когато влезеш в семейството на Мерцедес, оставаш там за цял живот.”