Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Мисията ми в Малайзия е да спра Розберг

Хамилтън: Мисията ми в Малайзия е да спра Розберг

35
0

Люис Хамилтън смята, че основната му задача за предстоящото състезание в Малайзия е да спре серията от победи на своя съотборник Нико Розберг. Германецът спечели 3 поредни победи след лятната пауза във Ф1 и води в шампионата пред Люис с 8 т.

А преди тях изоставаше с цели 19 т. Потеглянето на Хамилтън от последна позиция в Белгия и лошият му старт в Италия помогнаха много на Нико, но в Сингапур Розберг показа впечатляваща бързина и победи категорично британеца.

„Уикендът в Сингапур беше тежък за мен. Дори достигането до подиума, при стеклите се обстоятелства, беше успех за мен и ограничаване на загубите. Нико направи безгрешно състезание, а при мен нещата не стояха по същия начин още от тренировките, призна Хамилтън.

Такъв е животът в моторните спортове и аз съм подготвен за всичко. Много добре знам, че сега предстои да дойде моят момент. Мисията ми в Малайзия е да си свърша работата по най-добрия начин и да спра серията на Розберг. На Сепанг е първата от общо шест възможност пред мен до финала на шампионата.“

Розберг от своя страна заяви, че очаква тежки състезателни уикенди в следващите състезания, като според него Ферари и Ред Бул също ще са много силни и може да се намесят в битката между него и Хамилтън.