Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в първата тренировка на Интерлагос

Хамилтън най-бърз в първата тренировка на Интерлагос

28
0

Люис Хамилтън с Мерцедес бе най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Бразилия, 20-и предпоследен кръг от шампионата на F1. Пилотът на Мерцедес изпревари с 0.096 сек Макс Верстапен с Ред Бул, като двамата единствени слязоха под границата от 1:12 мин за обиколка. В същото време лидерът в шампионата Нико Розберг остана 3-и, като бе на 0.230 сек от времето на съотборника си. Четвърти завърши Даниел Рикиардо с втория болид на Ред Бул.

 

 

Сесията започна спокойно, като дълго време никой пилот не записа бърз тур. Маркус Ериксон изпробва защитния кокпит от типа ореол, като Заубер стана поредният тим, който го изпитва върху болида си. Първи бързи обиколки записаха пилотите на Мейнър – Окон и Верлайн, които веднага бяха подобрени от Дженсън Бътън и след това от Валтери Ботас. Хамилтън при втория си бърз тур с гумите медиум излезе начело. Розберг със същия тип записа второ време на 0.4 сек. В следващите минути двамата пилоти на Мерцедес подобриха времената си, като Люис отново остана начело с 0.030 сек.

Ботас и Маса с Уилямс бяха 3-и и 5-и, като между тях се вклини Даниел Рикиардо с Ред Бул. Фетел допусна грешка в бързата си обиколка и бе едва 8-и с медиум. Сесията за пилота по развитието на Рено Сергей Сироткин завърши по-малко от половин час след своето начало. Руснакът, който в тази тренировка замени Кевин Магнусен, получи проблем с налягането на горивото. Колата му блокира на неутрална предавка в края на обиколката и той едва стигна до бокса.

 

 

В челото Рикиардо и Верстапен се наредиха 3-и и 4-и, зад пилотите на Мерцедес, като изоставането им от Хамилтън бе 0.2 и 0.3 сек. От водещите пилоти Ботас първи постави типа софт и поведе в класирането 35 мин преди края, изпреварвайки с 28 хилядни Хамилтън. В меките гуми обаче Верстапен свали повече от секунди и стана първият пилот, постигнал време под 1:12 мин. В същото време Розберг със софт бе по-бавен от пилота на Ред Бул, макар и само с 0.134 сек., а Рикиардо със същия тип бе на 0.380 сек от съотборника си.

 

 

Квят спука задна дясна гума и се прибра бавно в пита, като по всяка вероятност причината за това бе минаването през останки на трасето. Хамилтън също направи своя първи бърз тур с гумите софт. И за разлика от съотборника си, бе по-бърз от Верстапен с 0.1 сек и излезе начело в подреждането. Разликата между него и Нико бе сериозна – 0.230 сек, имайки предвид късата писта. Ботас излезе на 5-а позиция със софт, но бе на над 1 секунда от Хамилтън.Неговият съотборник Маса бе 8-и, а между двамата 6-и и 7-и се наредиха Перес и Хюлкенберг от Форс Индия.

Във Ферари продължаваха да правят обиколки с гумите медиум. Затова времената на Фетел и Райконен бяха далеч от тези на лидерите. Германецът бе 9-и, а Кими 10-и. 3 мин преди края на сесията Себастиан се и завъртя на завой №11 Мергульо.