Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в първата тренировка на Силвърстоун

Хамилтън най-бърз в първата тренировка на Силвърстоун

34
0

Шампионът Люис Хамилтън с Мерцедес беше най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун. Британецът изпревари само с 0.033 сек съотборника си Нико Розберг. Двамата използваха гумите медиум и имаха сериозно предимство пред конкуренцията, като изпревариха останалите с 0.8 сек и повече, при положение, че третият Хюлкенберг и 4-ият Фетел използваха по-меките гуми софт. Себастиан изпробва за втори път този сезон защитния кокпит на Ферари от типа „ореол”.

Дебют в официална сесия във Ф1 направи Шарл Льоклер за екипа на Хаас. Той е част от програмата за млади пилоти на Ферари и пилот по развитието на американския екип на Джийн Хаас. За Рено пък зад волана беше резервният пилот Естебан Окон, който зае мястото на Кевин Магнусен.

Сесията започна при облачно и хладно време, но без дъжд. В първите минути само Рикиардо и Верстапен въртяха обиколки на пистата. 11 мин след старта Фетел излезе на пистата с варианта на защитен кокпит на Ферари тип „ореол”, който е усъвършенстван спрямо първия, изпробван по време на зимните тестове в Барселона. Германецът направи една обиколка и се прибра  в бокса.

ВИЖ ВИДЕО ОТ ОБИКОЛКАТА

 

 

При първите по-сериозни опити за бързи обиколки най-напред се оказа Нико Розберг, чието време по-късно беше подобрено от Хамилтън. На свой Ред Нико отново излезе начело. В същото време Льоклер се завъртя при спирането за завой 3. Трети за момента бе Верстапен, но на 1.7 сек зад лидера. Алонсо успя да подобри значително времето си и той зае позицията на пилота на Ред Бул, на 1.5 сек. Макс бе изместен на 5-а позиция от Фетел. Почти всички пилоти в този период използваха гумите медиум.

 

 

Хамилтън и Розберг обаче продължиха да подобряват времената си със средните гуми. Двамата слязоха до 1:31.6 мин, като британецът бе минимално по-бърз. Близо час след началото на сесията Перес първи се появи с гумите софт, които са най-меките за този уикенд. Малко след него това стори и Фетел. Германецът изостана с 0.8 сек и зае 4-ата позиция, като пред него също със софт се вклини Хюлкенберг с Форс Индия. Перес бе 5-и с меките гуми. В същото време Верстапен караше с твърдите гуми хард и въпреки това бе 6-и, на 1.5 сек от Хамилтън.

Райконен също се появи със софт, но и той не можа да се доближи до пилотите на Мерцедес, като остана 6-и на 1.3 сек. Пред него се нареди Рикиардо с Ред Бул, а зад него остана Верстапен, но с гумите хард. В самия край Фетел изглежда получи някакъв проблем в скоростната кутия и бавно се прибра в бокса, без да може да сменя предавките.