Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в сутрешната сесия на Каталуня

Хамилтън най-бърз в сутрешната сесия на Каталуня

30
0

Люис Хамилтън с Мерцедес бе най-бърз в сутрешната сесия от втория ден на тестовете на пистата Каталуня край Барселона. Британецът сложи гумите суперсофт в края и постигна 1:20.983 мин. До този момент той бе най-бърз и със софт, но слагайки супермеките гуми свали още 1 секунда. Хамилтън отново се съсредоточи в правенето на много обиколки (общо 56) с цел да се тества издръжливостта на колата.

Той изпробва и ново двойно T-крило в болида си, поставено върху перката на акула (на втората снимка), както и отвори около пилота (на първата). Днес е доста по-студено и духа вятър. Затова бе важно за отборите да изпробват колите си с тези големи перки на акула и допълнителни крила при подобни условия.

Втори, на 1.848 сек остана Кими Райконен с Ферари, но финландецът записа най-доброто си постижение с гумите медиум, което обяснява голямата разлика. Ледения също активно въртеше турове (общо 47), без да търси максимална бързина. Трети се нареди Естебан Окон от Форс Индия, който със софт записа 1:23.045 мин. Той причини и спирането на сесията в самия й край, когато спря на пистата на завой 10.

Четвърти, 5-и и 6-и се наредиха съответно Кевин Магнусен с Хаас, Макс Верстапен с Ред Бул, и Дани Квят с Торо Росо, като интересното е, че Окон и Магнусен бяха по-бързи от пилота на Биковете с еднакъв тип гуми софт.

Отново много технически проблеми имаха в Макларън. Само 7 минути след началото на сесията Щофел Вандоорн спря на изхода на бокса. Механиците избутаха колата и малко по-късно белгиецът продължи работа на пистата. След това обаче двигателят загуби мощност, като не бе ясно откъде идва проблема. Затова задвижващата система бе сменена изцяло, а изпитанията спрени.

Вандоорн направи само 29 обиколки и завърши 8-и с време 1:26.201 мин. Зад него бе само Антонио Джовинаци със Заубер, който също имаше проблеми с мотора, и Джолион Палмър с Рено, който изобщо не записа време. Причината за това беше, че по колата му бяха монтирани нови елементи, които пристигнаха на пистата късно снощи.