Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Напрежението върху тима ни е по-голямо отвсякога

Хамилтън: Напрежението върху тима ни е по-голямо отвсякога

43
0

Люис Хамилтън смята, че тимът му Мерцедес е подложена на най-голямото напрежение досега, откакто тимът доминира в спорта. От 2014 г. насам Сребърните стрели имат най-бързата кола и взеха титлите при пилотите и конструкторите за последните 2 сезона. И през тази година Хамилтън и Розберг разполагат с най-бъзара кола, но преднината им спрямо съпверниците вече не е толкова голяма, а е в порядъка на няколко десети от секундата.

Според Люис това води до по-голямо напрежение в екипа, което от своя страна докарва до повече грешки и технически проблеми. От началото на сезона Хамилтън на три пъти имаше непроятности в 3-ата част на квалификацията с болида и това в 2 от случаите му коства място в челото на старта и загуба на доста точки. Все пак в последния кръг в Монако той спечели състезанието и се върна в битката за титлата.

„Имаме още проблеми, допускат се грешки, коментира шампионат. – Затова като тим имаме нужда заедно да дръпне напред, защото сега върху нас има повече напрежение отвсякога. Другите отбори ни притискат. Имаме нужда да усъвършенстваме нещата в някои области. Надявам се победата ми да даде повече увереност на новите ми механици (екипът размени механиците на Розберг и Хамилтън за началото на този сезон), които бяха нервни през цялото време досега през сезона.”