Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не се чувствам притеснен

Хамилтън: Не се чувствам притеснен

49
0

Люис Хамилтън заяви, че не изпитва никакви притеснения относно възможно наказание или дисквалификация след днешната блестяща победа в Монца.

„Не, по никакъв начин не се чувствам притеснен или нещо подобно, напротив – каза Люис. – Чувствам се прекрасно след един чудесен уикенд, в които всичко беше изключително и благодаря сърдечно на екипа, които свърши невероятна работа.“

Като опитен пилот Люис обясни още, че 0,3 PSI разлика в налягането на гума, не би могло да се отрази на представянето, докато 1 PSI би имало значение.

В падока вече започнаха дискусии относно допускането изобщо на колите на Мерцедес до състезание, при положение, че гумите им са били по-меки от допустимото и с това се е създал риск за техните пилоти, както и останалите. Ако разликата е била установена в хода на състезанието – защо не бяха спряна Хамилтън и Розберг с черни знамена, както е редно.

Твърди се, че хората от Мерцедес ще пледират пред Джо Бауер и Чарли Уайтинг, че вероятно има грешка в измерванията или пък гумите им са се охладили твърде бързо след свалянето на чохлите за затопляне!