Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън недоволен от стратегическата грешка на Ред Бул

Хамилтън недоволен от стратегическата грешка на Ред Бул

28
0

Люис Хамилтън остана недоволен от стратегическата грешка на екипа на Ред Бул по време на Гран при на Бразилия. В надпреварата на Интерлагос Макс Верстапен се движеше на 2-а позиция, зад Люис и пред Нико Розберг, но от тима решиха да рискуват и да вкарат холандеца и неговия съотборник Даниел Рикиардо в бокса за гуми интермедиа, тъй като дъждът бе намалял. Решението обаче се оказа неуспешно, тъй като трасето бе твърде мокро за междинни гуми.

Наложи се двамата да спрат още по веднъж в пита, което предостави втората позиция на Розберг, зад Хамилтън. Така разликата между Нико и Хамилтън намаля до 12 точки, което означава, че в последния кръг на германеца ще е достатъчно и трето място, за да вземе титлата. А ако Верстапен бе завършил втори, разликата щеше да е 9 точки и на Нико щеше да е нужно 2-о място в Абу Даби.

„Невероятно е отбор като Ред Бул да направи такава голяма грешка, коментира Хамилтън. – Когато по радиото ми казаха, че всички започват да сменят гуми и да слага интермедии, си помислих, че те са луди. При тези обстоятелства нямаше как да стигнеш до финала с тези гуми. И съответно те (пилотите на Ред Бул) трябваше да спрат още веднъж в бокса.”