Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Нямам проблеми с Ботас, винаги съм бил против споделянето на данни

Хамилтън: Нямам проблеми с Ботас, винаги съм бил против споделянето на данни

28
0

Люис Хамилтън разясни, че принципно е против споделянето на данни между съотборниците във Формула 1 и няма проблеми с новия си съотборник Валтери Ботас.

Наскоро пилотът на Мерцедес заяви в интервю за спонсора на отбора UBS, че практиката съекипникът му да вижда всичко, което той прави на компютъра, не е справедлива и той би искал тя да отпадне. Веднага тръгнаха спекулации, че това означава нежелание от страна на Люис да споделя данните си с Боттас, и че между двамата вече има напрежение.

„Бих желал да разясня, че изобщо не съм засегнал моя отбор, написа Хамилтън в twitter. – Мисълта ми за споделянето на данните се отнася за спорта като цяло. И чувствата ми към това са такива откакто започнах да се състезавам във Формула 1 преди 10 години. Нямам проблеми с моя съотборник  и с моя тим.”

Хамилтън заяви още, че новият болид на Мерцедес за 2017 г. изглеждал като лодка заради новите правила за шасито и аеродинамиката. Заради тях колите ще са с по-широки крила, дифузьор и странични елементи. Сребърните стрели ще покажат официално колата на 23 февруари.

„Виждал съм болида във въздушния тунел. Гледал съм как върви прогреса по него от самото начало до това, което е днес, обясни Люис – Изглежда като лодка. Много по-голям е отпреди. По-широк е и по-дълъг.

От кокпита назад към задната ос има толкова много материал. Преди дистанцията между резервоара и задната ос беше много къса. Сега е много различно. Но съм сигурен, че хората ще харесат колата, която е с по-широки гуми.”