Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Никога не се предавам

Хамилтън: Никога не се предавам

49
0

Люис Хамилтън заяви преди началото на уикенда за Гран при на Мексико, че никога не се предава и упоритият му труд в последно време се е отплатил в САЩ, където той спечели надпреварата и запази шансовете си за титлата. 3 кръга преди края на сезона той изостава с 26 точки от Нико в битката за титлата. През миналия сезон в Мексико победата обаче взе Розберг, като Люис се надява сега той да триумфира.

„Просто не спирах да мисля положително, да работя и тренирам усилено, да избягвам да съжалявам за миналото и знаех, че това ще даде резултат все някога, обясни британецът. – Губиш в момента, в който се предадеш. Аз никога не съм го правил и нямам планове тепърва да го правя. Все още има много точки за печелене и всичко е възможно.

Следващото предизвикателство е Мексико, а там миналата година беше жестоко преживяване. Пистата е доста хлъзгава и надморската височина се отразява зле на притискащата сила на колата. Голямо предизвикателство е и нямам търпение отново да се пробвам след миналогодишното леко разочарование.”

Розберг от своя страна коментира, че не мисли за титлата, а върху това да спечели в Мексико. Дори  да не спечели надпревара до края на сезон, германецът ще е шампион ако завършва втори. „Целта ми отново е първото място, както е било и във всеки кръг досега, каза Нико. – Страхотно е да има битка за титлата до последната обиколка и се вълнувам от това, но подходът ми е да не усложнявам нещата излишно.

По време на един състезателен уикенд могат да се случат много неща, които не зависят от теб, затова е добре да се фокусирам върху работата. Досега това ми е помагало и така се чувствам най-силен. Вълнувам се, че отново сме в Мексико. Когато си на пистата там, все едно си на картинг и атмосферата е феноменална. Подиумът ми миналата година там беше един от най-хубавите моменти в кариерата ми.”