Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Никога не сме имали по-издръжлива кола

Хамилтън: Никога не сме имали по-издръжлива кола

52
0

Люис Хамилтън е останал изключително впечатлен от нивото на издръжливост на новата кола на Мерцедес по време на 4-те дни тестове на отборите в Барселона. Болидът W07 не получи нито един технически проблем, като Сребърните стрели навъртяха цели 675 обиколки, близо 2 пъти повече спрямо Ферари и Ред Бул. Хамилтън и Розберг не записаха най-добрите постижения, но бяха най-бързи от всички с гумите медиум.

„Първият тест в Барселона беше изключително вълнуваш за нас. Никога досега в кариерата си не съм имал такава седмица – колата продължаваше и продължаваше да върти обиколки без нито един проблем, коментира Люис. – Беше предизвикателство за нас да издържим физически на възможностите й, защото никога не сме имали по-издръжлив болид.

Толкова съм горд с момчетата от екипа, които са си свършили работата феноменално. След 2 години можеше да седнем и да си починем за малко. Ние обаче работихме още по-усърдно, а миналата година си мислихме, че просто няма накъде повече.”

Другият пилот на тима Нико Розберг пък заяви, че тимът му е разви много новия болид и е наясно къде се намира спрямо конкуренцията. „Колата е бърза и има някои истински иновации, коментира Нико. – Прогресът ни е виден, в много отношения сме пред останалите. Не казвам, че сме най-бързите, но колата ни има много силни страни. Стратезите ни изчисляват всичко и знаем точно къде сме. Искате ли да знаете? Съжалявам, не мога да ви кажа.”

Розберг обясни, че все пак, че не всичко по колата е било перфектно, като е имало и някои дребни неща, които са се били счупили. „Имаше неща, което нямаше да открием, ако бяхме изминали само 200 км. Така че това беше полезно. Няма нещо, което може да ни провали състезанието, но все пак трябва да изчистим всичко.”