Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Новите гуми са истинско бедствие

Хамилтън: Новите гуми са истинско бедствие

78
0
Люис Хамилтън

Новите твърди гуми на Пирели са истинско бедствие, заяви пилотът на Макларън Люис Хамилтън след петъчните свободни тренировки за Гран при на Испания.

Световният шампион за 2008 г. даде шесто и второ време в двете сесии, но остана крайно неводолен от новите смеси на италианския производител. За уикенда в Испания Пирели достави нови твърди гуми с повишена издръжливост. Тяхната цел е да направят по-голяма разликата в представянето спрямо мекия тип и така да предоставят на екипите по-големи възможности в избора на състезателна стратегия.

– Тези супертвърди гуми са истинско бедствие и съвсем не са приятни за каране. Разликата със старите е около две секунди и половина и съвсем не издържат толкова дълго. Не зная защо ни доставиха тези гуми, старите си бяха доста добри. Трудно е да се настроиш към новите. Когато се върнеш към нормалните меки гуми е фантастично. Според мен повечето пилоти ще използват именно тях през уикенда, обясни Хамилтън.

Съотборникът му Дженсън Бътън подкрепи мнението му.

– Трудно е, наистина е трудно да се приспособиш към тях. За мен те дойдоха като лек шок. Не зная дали останалите пилоти изпитват трудности с тях или не. Всички ще работим с тези гуми и ще трябва да извлечем максимума. Едва ли някой ще ги използва повече от веднъж в състезанието, допълни Бътън, който завърши четвърти във втората тренировка.

Пилотът добави, че е имал проблеми с намирането на точния баланс на задната част на своя Макларън.

– В момента не съм доволен. Имам затруднения и със задницата на болида – доста е непредвидима. Това не ми допада особено и ще трябва да работя над него в събота. Автомобилът има още малко потенциал, който трябва да оползотворя. Все още не сме анализирали данните, но се надявам да бъдем конкурентни на Ред Бул, обясни Бътън.