Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън очаква бъдещи наказания заради повредите по колата

Хамилтън очаква бъдещи наказания заради повредите по колата

76
0

Люис Хамилтън очаква заради зачислилите повреди по неговия болид да получи нови наказания по-късно през сезона. Пилотът на Мерцедес получи идентични повреди в хибридната система MGU-H по време на квалификациите в Китай и Русия и 4 кръга след началото на сезона вече използва 3 турбокомпресора, един MGU-H хибриден модул и 2 двигателя с вътрешно горене.

Наказания се налагат, след като се използва повече от 5 компонента – двигател с вътрешно горене, турбокомпресор, MGU-H, MGU-K, електронен блок за управление и батерии. Люис има възможност да използва още доста нови части, но до финала на сезона остават още 17 състезания. Затова той се опасява, че в един момент ще се наложи да изтърпи наказание.

„Осъзнавам, че за мен позволените двигатели започват да намаляват, коментира Люис. – Това не е толкова фатално, но не е приятно. Добрата новина е, че разбрахме къде е проблемът от началото на сезона. До края на шампионата ми остават 3 двигателя. Наясно съм, че ще получа наказание в някакъв етап от сезона. Ще направя всичко възможно, което зависи от мен, да намаля загубите и това да не повлияе на борбата за световната титла.”