Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън подкрепя идеята за нов формат на уикендите

Хамилтън подкрепя идеята за нов формат на уикендите

48
0

Люис Хамилтън заяви, че подкрепя идеята за въвеждането на нов формат на състезателния уикенд във Формула 1 в бъдеще. Наскоро отговорникът по спортните въпроси в спорта Рос Браун предложи да има по едно състезание в годината, което да е извън официалния шампионат, за да може спокойно да бъдат изпробвани нови варианти на формата за уикенда. Сред предложенията са премахване на петъчните свободни тренировки и провеждането на две състезания – по едно в събота и неделя.

„Това не звучи като лоша идея, заяви Люис. – Формула 1 определено има нужда от нов формат. Откакто съм тук за последните 11 години той е от четвъртък до неделя и винаги е едно и също. С колите, които имаме, става по-трудно да се изпреварва, и трябва да опитаме различен тип състезания. В Монако например трябва да има различен формат, защото никой не може да изпреварва там. Може би трябва да имаме спринтово състезание.”

В тази връзка Хамилтън заяви, че е доволен от факта, че новите собственици от Liberty Media гледат към промяна и проучват възможностите. „Пълният потенциал на Формула 1 не е достигнат по отношение на глобалния успех. – Честно казано, далеч е от него. Надявам се с помощта на всички, тези хора (новите шефове) да могат да извлекат още. Не знам дали може да се достигне до големите нива на футбола, но да е по-близо до тях.”