Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън предрича доминация на Мерцедес и през 2016 г.

Хамилтън предрича доминация на Мерцедес и през 2016 г.

42
0

Световният шампион Люис Хамилтън смята, че тимът му Мерцедес ще доминира и през тази година. Британецът спечели титлата през последните 2 сезона, като разполагаше с най-добрата кола и двигател, направени от немския концерн.

Той надделя в битките за короната със своя съотборник Нико Розберг, като се надява, че и през новия сезон борбата ще бъде между тях двамата. Екипът от Бракли завърши минала година със сериозна преднина спрямо Ферари от порядъка на половин секунда на обиколка и целта ще бъде да успее поне да я задържи. И според Люис това ще се случи.

„Според мен ще сме толкова силни поне още една година, заяви Хамилтън пред Аутоспорт. – Но има и малко неизвестни, тъй като колата може да се променя. Може да се влоши. Но имаме много силна основа в тима и при нас това няма да се случи. Много съм уверен в това.“

Британецът също така заяви, че може да се очаква още от нещо през новия сезон: „Не мисля, че винаги се представяш на своето максимално ниво. Имаш спадове. Аз бях на върха на възможностите си дълго време през 2015 г., но в края имах 3 състезания, които не бяха особено добри. Въпреки че карах много добре и не допуснах грешки.

Но доброто на това да не си на 100% е, че има накъде да се подобряваш през следващата година, каза още британецът. – А аз мисля, че всека година ти израстваш, не само като човек, но и като спортист. Надявам се, че и аз ще бъда по-силен през 2016 г. Още съм относително млад и в момента виждам само една планина пред мен, която имам намерение да изкача.“