Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Получих извинение от Фетел и го приемам

Хамилтън: Получих извинение от Фетел и го приемам

70
0

Люис Хамилтън заяви, че приема извинението на Себастиан Фетел за инцидента между двамата в Гран при на Азербайджан, при който германецът го удари странично във втория период зад кола за сигурност, ядосан от намаляването на скоростта от страна на пилота на Мерцедес.

За случилото се Фетел полуич наказание от 10 секунди престой в бокса и завърши 4-и, на една позиция пред Хамилтън. Люис обяви, че е получил извинение от Себастиан чрез съобщение по телефона в дните след състезанието.

„След състезанието имахме разговор. Тогава нямаше извинение от него. Получих съобщение от Себастиан на следващия ден, в което той ми се извини. Приемам извинението му и това е, заяви още Люис по време на днешната пресконференция на ФИА.

 – Продължавам да имам респект към него след случилото се. Ще продължавам да се боря с него здраво. Доволен съм, че Себастиан е разбрал, че аз не съм нарушил правилата и не съм го тествал при спиране зад колата за сигурност.“

Относно отличната скорост на Мерцедес в последните 2 състезания, Хамилтън коментира, че в отбора са работили много по проблемите от предишните състезания с гумите. По думите му в екипа вече имат повече инструменти, с които да разберат проблемите с гумите и да ги решат.

Анализ и подробности за случилото се между Фетел и Хамилтън в Баку четете в новия брoй 206 на списание ClubS1