Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън работил по стартовете и по-доброто разбиране на гумите

Хамилтън работил по стартовете и по-доброто разбиране на гумите

62
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън обясни, че е работил по подобряването на стартовете си и по-доброто разбиране на гумите в първите две свободни тренировки за Гран при на Германия.

В тази връзка пилотът на Мерцедес каза, че тимът не мже да си позволи да прави повече грешки по отношение на стратегията при използването на продуктите на Пирели.

В двете сесии днес на Хокенхайм Хамилтън остана втори, като и в двете бе изпреварен с малко от съперниците. В първата той изостана само с 4 хилядни от Даниел Рикаирдо, а във втората с 0.026 сек от другия пилот на Ред Бул Макс Верстапен.

„Изпълнихме програмата си за деня. Събрахме цялата информация, от която имаме нужда за гумите, обясни британецът. – Усещах колата добре. Работих по стартовете ми и по това да разберем по-добре гумите и техните температури.

Но Ферари и Ред Бул бяха много бързи. Разликите са малки. Смятам, че утре и в неделя ситуацията ще бъде същата. А пистата е сериозно предизвикателство и ще трябва да дадем всичко в битката. тя е технична, въпреки че е къса.“

Във връзка с износването на гумите главният инженер на Мерцедес Андрю Шовлин каза, че ултрасофт са били на лимита на възможностите си при температурите днес. Според него при такива условия те трябва да се използват много внимателно, за да не се получи блистеринг.

„Типовете софт и медиум бяха малко по-лесни по отношение на това да бъдат карани агресивно. каза Шовлин. – Това може да доведе до различни стратегии в неделя и до интересно състезание. Но очакваме времето да бъде по-хладно утре, което ще помогне на гумите.“