Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с нов двигател на Монца, ще стартира назад в решетката

Хамилтън с нов двигател на Монца, ще стартира назад в решетката

102
0

Люис Хамилтън ще използва нова задвижваща система за Гран при на Италия на Монца и ще трябва да изтърпи наказание в решетката, съобщават британски медии. Това ще му донесе 10 места назад на грида. Информацията още не е потвърдена официално, като се смята, че от тима са решили санкцията да бъде изтърпяна на Монца заради бързия характер на трасето и възможностите за изпреварвания там.

Отдавна бе ясно, че Хамилтън ще трябва да използва поне един нов агрегат, тъй като до момента след 12 състезания британецът е използвал 3 двигателя, 5 турбокомпресора, 5 системи MGU-H, 3 MGU-K, 4 батерии и 4 електронни блока при 5 разрешени от всеки един компонент за сезона.

В класирането Хамилтън води с 19 точки пред съотборника си в Мерцедес Нико Розберг, но заяви, че не се чувства като истински лидер заради ограниченията си по отношение именно на задвижващата система и наказанията, които ще трябва да изтърпи.

„Преднината ми не е достатъчно голяма, защо не съм напред по точки с една цяла победа, заяви 3-кратният шампион. – Надявам се, че ще мога да дръпна с една победа напред (25 точки) и тогава ще чувствам, че съм напред в шампионата.” Хамилтън може да стори това още този уикенда на Спа в Белгия. Ако спечели, а Нико остане втори, разликата ще нарасне от 19 на 26 точки.