Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Само ние пилотите можем да помогнем за по-доброто шоу в спорта

Хамилтън: Само ние пилотите можем да помогнем за по-доброто шоу в спорта

72
0

Шампионът Люис Хамилтън заяви преди началото на уикенда за Гран при на Бахрейн, че той и неговите колеги не трябва да бъдат разбирани погрешно и да се мисли, че те искат да вземат решенията в спорта. Но британецът е на мнение, че пилотите единствените, които могат да помогнат за това спортът да стане по-интересен.

Пилотът на Мерцедес не е член на Асоциацията на пилотите в Гран при (GPDA), но заяви, че напълно подкрепя нея и декларацията й от миналата седмица, с която състезателите ясно изразиха мнението си, че са нужни сериозни промени в спорта, който в момента според тях е зле структуриран и посоката, в която се развива, не е правилната.

„Сега не съм член на GPDA. Бях за няколко години, но се отказах поради лични причини, заяви Люис. – Но бях на срещата на пилотите, на която бяха всички заедно. От време на време има проблеми, при които е необходимо да сме обединени и това е един такъв. Целта ни не е ние да вземаме решенията, но сме единствените тук, които можем да помогнем да разберете какво още е нужно, за да направим състезанията забавни.“

„Решенията за правилата в спорта вървят в грешната посока. Не можем просто да стоим и да оставим това да се случва. Нямам всички отговори на това какво трябва да се направи, но има много неща, които могат да се подобрят. Липсват ми дните в картинга, когато се състезавахме гума до гума с Нико и останалите пилоти. Трудно е да имаме това днес във Ф1.“

Според Хамилтън хората искат да гледат именно битка колело до колело на пистата и пушек, който да излиза от задницата на колата или при блокирането на спирачките. А това се случва много рядко, като например в Бахрейн преди 2 години. Люис  смята, че болшинството не знаят за всички тези различни промени по колите, които се правят през годините с цел да се подобри един или друг аспект от Ф1.