Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън счита Рикиардо за конкурент за титлата

Хамилтън счита Рикиардо за конкурент за титлата

41
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че счита Даниел Рикиардо за един от основните си конкуренти за титлата тази година. Австралиецът да изостава на 65 точки от лидера Себастиан Фетел в генералното класиране и е на 4-а позиция. Той спечели състезанието в Китай и има 13 точки повече от съотборника си Макс Верстапен.

„Ферари е най-силният ни противник. Според мен обаче битката е между три отбора. Смятам, че Ред Бул готви подобрения по колата си. Те ще продължат да стават по-силни в хода на годината, каза Люис.

– Това е най-голямото предизвикателство, пред което съм се изправял с моя тим Мерцедес. Но и то много ми харесва. Обичам да научавам нови неща. Харесва ми да търся оптималните настройки на колата за уикенда.“

Основа тема за спекулации и слухове е именно бъдещето на Рикиардо. Договорът на пилота с Ред Бул изтича след края на сезона и той още не го е подновил. Смята се, че към него има сериозна оферта от Макларън, като изглежда за него няма да има място във Ферари и Мерцедес за 2019 г.

„Смятам, че той просто трябва да държи главата си сведена и да си върши работата, коментира Хамилтън ситуацията с Даниел. – Определено ще има възможности пред себе си. Говорих си с него и не мога да кажа дали е наясно с абсолютно всички варианти.“