Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява Китай да е повратна точка за него за сезона

Хамилтън се надява Китай да е повратна точка за него за сезона

52
0

Люис Хамилтън се надява предстоящата Гран при на Китай да бъде повратна точка за него през сезона след неуспешното начало. Пилотът на Мерцедес завърши 2-и в Австралия и 3-и в Бахрейн, което не бе удовлетворяващо за шампиона с оглед на първите стартови позиции в двете състезания. Победите взе неговият съотборник и основен съперник за титлата Нико Розберг. Така след 2 кръга Нико има аванс от 17 точки пред Хамилтън, но това според Люис ще се промени.

“Стартът на сезона не беше добър за мен, но да бъда на позиция, на която съм в момента, всъщност е много позитивно, заяви британецът, визирайки проблемите при стартовете и голямото изоставане в началото. – Ако имаш 2 лоши състезания и си тръгнеш с 2 подиума е много добре. Излизал съм и от по-лоши ситуации. Хората ме питат дали съм притеснен и дали има низходяща тенденция при мен. Но аз чувствам точно обратното.”

Психологически съм в най-добрата позиция, в която мога да бъда. Има още много до края на сезона и аз ще продължа да работя здраво, както съм правил досега. Сега отиваме в Китай за следващата битка. Това е трасе, което е било добро за мен през годините с 5 полпозишъна и 4 победи. Затова се надявам, че може да е повратна точка.”