Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще стане шампион и тази година, смята Екълстоун

Хамилтън ще стане шампион и тази година, смята Екълстоун

33
0

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун е на мнение, че Люис Хамилтън ще е шампион и тази година. Пилотът на Мерцедес грабна титлите през 2014 и 2015 г. и има общо 3 в кариерата си. Британецът обаче започна трудно този сезон със серия от недобри класирания и инциденти на старта, но в последните 2 състезания в Монако и Канада записа победи. Така той се доближи само на 9 точки от лидера в шампионата и негов съотборник в екипа на Сребърните стрели – Нико Розберг.

„Мисля, че Хамилтън ще спечели шампионата”, заяви Екълстоун пред британския Sky Sports и добави, че досега във Ферари определено вече е трябвало да спечелят състезание. „Те обаче имат още много време да го направят, каза още британският милиардер. – На отбора липсваше малко късмет от началото на сезона. Те можеха и трябваше да спечелят няколко състезания.”

Запитан относно календара за Ф1 за 2017 г. и потенциалната бройка състезание, Бърни заяви, че още нищо не е ясно: „Трябва да видим. Може да имаме 22, но вероятно ще имаме 18. Въпроса с Монца още не е решен. В Бразилия, доколкото разбирам има проблеми. Към този момент там практически няма президент, така че няма как да не сме притеснени за това, че може да се получат някакви проблеми с получаването на парите за домакинство.”