Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън сигурен, че Гран при на Великобритания ще остане в календара

Хамилтън сигурен, че Гран при на Великобритания ще остане в календара

37
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че е сигурен в оставането на Гран при на Великобритания в календара на Формула 1. Организаторите на надпреварата на Силвърстоун активираха клаузата в договора си, според която могат да прекратят домакинството си след 2019 г.

Това се случи в дните преди тазгодишното издание на състезанието, като основната причина е постоянно увеличаващите се разходи за домакинството и натрупващите се загуби за Британския клуб на автомобилните пилоти, стопанисващ състезанието.

Новите собственици на спорта от Liberty Media обявиха, че искат Гран при на Великобритания да остане част от календара, дори това да означава, че тя няма да се състои на Силвърстоун, а на някое друго трасе в Англия.

В тази връзка Хамилтън заяви, че не се съмнява в бъдещето на Британската Гран при и е сигурен, че такава ще има и след 2019 г. „Усещам, че Силвърстоун е домът на моторния спорт, каза Люис. Във Великобритания са базирани много от отборите.

Виждате колко публика има на всяко състезание. Феновете харчат толкова пари в уикенда там. Няма причина да нямаме състезание там. Ще бъде истинско разочарование да го загубим. Не вярвам нито за миг, че това може да се случи. Ако това стане, мисля че светът би изригнал.“