Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Темпото на Ферари е по-добро, отколкото изглеждаше

Хамилтън: Темпото на Ферари е по-добро, отколкото изглеждаше

112
0
Кими Райконен,Люис Хамилтън

Люис Хамилтън смята, че темпото на Ферари в Гран при на Австралия е било по-добро, отколкото е изглеждало всъщност. Себастиан Фетел спечели надпреварата, след като имаше късмет да направи спирането си в бокса при режим на виртуална кола за сигурност.

Като цяло обаче темпото на Хамилтън бе по-добро от това на Себастиан и на Кими Райконен и при нормално развитие на състезанието, той щеше да завърши първи. Според Люис обаче скоростта на пилотите на Скудерията е била много сериозна.

„Всеки говори за нашия квалификационен режим и колко по-бързи сме били в квалификацията, но Райконен беше много бърз в първата серия от обиколки го спиранията в бокса, каза Люис. – Изобщо не беше лесно да се откъсна пред него.

Той караше фантастично. Беше много добър през целия уикенд. Не съм убеден, че Себастиан направи добра обиколка в Q3. Като цяло смятам, че скоростта им е по-добра, отколкото изглежда.“

Хамилтън все пак остава уверен, че Мерцедес може да преодолее разочарованието от Австралия, с победа в следващия кръг в Бахрейн: „Имаме страхотна кола и много позитиви, с които да отидем към следващите състезания. С няколко корекции можем да спечелим в Бахрейн.“