Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън уверен, че проблемите от Сочи са решени

Хамилтън уверен, че проблемите от Сочи са решени

23
0

Люис Хамилтън е уверен, че проблемите от миналия кръг за Гран при на Русия са решени. По думите на британеца в тима са разбрали на какво се дължеше слабото му представяне в Сочи, където той завърши едва 4-и, докато съотборникът му Валтери Ботас спечели надпреварата. Финландецът изпревари двете коли на Ферари на старта, а в края успя да задържи по-бързия Себастиан Фетел зад себе си.

След състезанието тогава Хамилтън заяви, че няма отговор на недобрата си скорост през уикенда, но сега заяви, че в Мерцедес са разбрали причините за това, като е оптимист за уикенда в Барселона. „Разбрахме добре какво се обърка, каза Люис. – Имаше анализ на случилото се, както правим след всяко състезание. Мисля, че сега сме по-добре подготвени, но не мога да кажа, че ще сме по-добре този уикенд. Надявам се, че ще бъдем.”

Трикратният шампион каза още, че проблемите му са били причинени от няколко малки детайли, които не са му позволили да накара гумите да работят както трябва. „Беше група от малки неща, които се събраха на едно място, каза британецът. – Нищо специално или нещо, което да е по-голямо от останалите. Беше проблем с гумите. През целия уикенд не вървях в правилата посока по отношения на тях.”

Запитан относно това дали след инцидента с Розберг в Испания миналата година той е заплашвал отбора, че ще напусне, и какво е научил от него, Люис каза: „Не съм плашил Мерцедес, че ще напускам. От катастрофата не научих много. Това беше състезателен инцидент. Преодоляхме го нормално. Имал съм много такива в състезателната ми кариера.”