Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: В един момент почнах да се питам идиот ли съм

Хамилтън: В един момент почнах да се питам идиот ли съм

47
0

Люис Хамилтън заяви, че се е чувствал като идиот в колата по време на Гран при на Европа в Баку в периода, в който трябваше да намери начин как да оправи настройките на хибридната система в своя болид. Към средата на състезанието пилотът на Мерцедес загуби мощност, като причината за това бе неправилно зададен режим на работа на ERS. Британецът определи ситуацията като опасна, тъй като се е наложило да се концентрира много повече върху това, което вижда по волана, отколкото върху карането си на пистата.

Нужни бяха 12 обиколки проблемът да се оправи, докато Розберг с другия Мерцедес, който имаше същите неприятности, се справи много по-бързо с промяната на режимите. Заради ограниченията на информацията от бокса, на пилотите не можеше да бъде казано по радиото как точно да се справят с проблема, а само можеше да им бъде дадена индикация, че има такъв.

Запитан как се е чувствал в колата, Хамилтън отговори: „Опасно. Просто гледах по волана си през голяма част от обиколката. На старт-финалната права правех само това. Всичко, което можеха да ми кажат от бокса, е, че има превключвател на грешна позиция. Съответно гледах всеки един суич, мислейки си: идиот ли съм? Направих ли нещо грешно? Не направих. Гледах ги отново и минах през всички позиции на превключвателите и нямаше нищо, което да изглежда неправилно.”

Хамилтън обясни, че в края двигателят сам се е оправил, без той да прави промени с превключвателите: „От отбора ми казаха, че той ще се оправи сам и това стана 8 обиколки преди края. Не знаех какъв е проблема. Още от началото имаше нещо включено, което аз изключих и това не промени нищо. Включих го пак, но отново нищо не се промени. Към края го изключих отново и мощността се върна, но 10 обиколки по-късно.”