Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън вече е истинска легенда в спорта, смята Рос Браун

Хамилтън вече е истинска легенда в спорта, смята Рос Браун

29
0
Люис Хамилтън

Със спечелената 5-а световна титла Люис Хамилтън вече е истинска легенда в спорта. Това смята отговорникът по спортните въпроси в F1 Рос Браун.

Миналия уикенд пилотът на Мерцедес завърши 4-и в Гран при на Мексико, което му бе напълно достатъчно да си осигури короната 2 кръга преди края на сезона. Така британецът се изравни с легендата Хуан-Мануел Фанджо по спечелени титли.

„Трудно е човек да намери точните думи, за да поздрави Люис за титлата, каза Браун пред Motorsportweek. – Това го поставя на едно ниво с Фанджо и това е просто невероятно. Трудно е да се намери спортист в друга категория, който да е постигнал толкова много за сравнително кратко време. Това е 12-ия сезон на Люис, а той спечели титлата в почти половината от тях.

Трудно е да се правят сравнения, но изглежда тази година титлата бе спечелена най-трудно. Този сезон Мерцедес се изправи срещу силна конкуренция от страна на Ферари. Колата им обикновено бе по-конкурентна, както и беше на състезанието в Мексико. И при тази ситуация да спечелиш титлата 2 кръга преди края е още по-впечатляващо.“

Браун отбеляза още, че голяма заслуга за успехите на Люис има брилянтният тим на Мерцедес, а едно от нещата, които правят британеца толкова специален, е способността му да печели много състезания, в които той не е бил фаворит за победата. А през тази година е имало няколко такива в случая, като в Германия, Унгария и Италия. И в това отношение прилича на пилота, който е спечелил повече титли от него – Михаел Шумахер.

За това кой е Хуан-Мануел Фанджо и за уникалните му постижения във Формула 1 четете в новия брой 220 на списание ClubS1

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter