Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън вече счита Ред Бул за най-сериозния съперник на Мерцедес

Хамилтън вече счита Ред Бул за най-сериозния съперник на Мерцедес

58
0

Люис Хамилтън смята, че екипът на Ред Бул вече най-сериозният конкурент на Мерцедес в борбата за титлата през тази година. В последните състезания Биковете са по-бързи от Ферари и дори успяват да съперничат на Мерцедес в битката за победите. Рикиардо успя да притисне Люис в Германия, а в Унгария постави под напрежение и двамата пилоти на Сребърните стрели.

Така в класирането при конструкторите тимът на Дитрих Матешиц изпревари Скудерията с 14 точки за 2-ото място и по думите на пилоти и шефове целта ще бъде тази позиция да бъде запазена до края на сезона. Затова Хамилтън смята, че трябва да бъде обърнато сериозно внимание на Ред Бул.

„Те имат много, много силен отбор. Определено подобриха нивото на двигателя си, заяви британецът. – Не знам как не успяха да запишат и по-добър резултат на Хокенхайм. Ферари изглеждаха във форма в един момент през уикенда, но после представянето им на пистата избледня. Ред Бул със сигурност е най-големият ни противник. Рикардо се представя много добре, както и Верстапен, но всичко това е заради добрия екип около тях“.

Хамилтън също смята, че съотборникът му Нико Розберг ще има предимство и ще бъде по-спокоен в следващите състезания, когато се наложи Люис да изтърпи наказания за смяна на задвижващата система или компоненти от нея. До момента след 12 състезания британецът е използвал 3 двигателя, 5 турбокомпресора, 5 системи MGU-H, 3 MGU-K, 4 батерии и 4 електронни блока при 5 разрешени от всеки един компонент за сезона.

„Ако Нико продължи да се представя толкова добре в квалификациите, а аз стартирам от по-задна позиция заради наказание, той ще кара свободно и това ще е голямо предимство за него. Но все пак това е положението и само ме мотивира да бъда още по-амбициозен и да се боря още по-силно”, завърши Люис.