Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън №1 в последната тренировка, Розберг с проблеми

Хамилтън №1 в последната тренировка, Розберг с проблеми

22
0
Люис Хамилтън,Макларън

Люис Хамилтън с Мерцедес беше най-бърз в последната трета свободна тренировка за Гран при на Унгария. Британецът изпревари съотборника си Нико Розберг с 0,098 сек, като резултатите показаха отново превъзходството на тима спрямо конкурентите дори на бавна и спъната писта, като Хунгароринг.

Третият Фетел с Ферари изостана на близо секунда, докато приятната изненада от петък Ред Бул отново беше на високо ниво. Квят остана 4-и, а Рикиардо 9-и, но заради грешка в бързата си обиколка. Пети се нареди Карлос Сайнц с Торо Росо, а съотборникът му Макс Верстапен – 7-и. Отново далеч от лидерите бяха пилотите на Уилямс. Маса остана едва 12-и, а Ботас 14-и, без двамата да имат видими технически проблеми. Кими Райконен с другия болид на Ферари остана едва 16-и, като имаше проблеми с предна дясна гума и не направи квалификационна симулация в края.

Сесията започна активно, като повечето пилоти веднага излязоха на трасето, за да усетят състоянието на трасето. Нико Розберг първи записа сериозен резултат под 1:25 мин. След това начело излезе Хюлкенберг с по-меките гуми „софт“. Липсата на обиколки във вчерашните тренировки принуди пилотите на Форс Индия рано да поставят по-меките гуми, за да видят как се държат болидите им с тях. Хамилтън беше втори с по-твърдите гуми „медиум“, а Алонсо с меките обнадеждаващо 3-и. Другият пилот на тима Дженсън Бътън се оплака от много лошо сцепление на задната част с по-твърдите гуми, а и с меките не беше на нивото на Алонсо.

В последните 15 мин започнаха и квалификационните симулации.  Розберг записа и 1:23.095 мин. Хамилтън обаче свали 0,1 сек и първи слезе под 1:23 мин за състезателния уикенд – 1:22.997 сек. Себастиан Фетел постигна 3-и резултат, но изоставането му от водача беше почти 0,9 сек.

В самия край на сесията Нико Розберг спря на изхода на питлейна след неуспешен опит за пробен старт.