Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън очаква още по-непредвидими стартове

Хамилтън очаква още по-непредвидими стартове

59
0

Световният шампион Люис Хамилтън очаква стартовете във Формула 1 да станат още по-непредвидими от Гран при на Белгия след лятната пауза. Тогава пилотите няма да могат да използват помощ от бокса за намиране на точката на зацепване на съединителя и сами ще трябва да се справят с потеглянето от място.

А това може да постави Хамилтън и съотборникът му в Мерцедес Нико Розберг под още по-голямо напрежение след лошите стартове на двамата в Гран при на Великобритания и Унгария. В първия случай двамата бяха изпреварени от пилотите на Уилямс, а във втори от тези на Ферари, въпреки че бяха на първа редица.

„Какво ще става след това състезание (в Унгария) ще бъде много интересно, коментира британецът. – Очаквам повече непредвидими стартове. Представям си, че те ще са по-лошо, но това е състезание. Мисля, че в момента във ФИА подценяват това колко много повлияват на състезанията с тези промени. Стартовете може да са катастрофални, а може и да не се променят. Предполагам, че това няма да се окаже правилното решение (стартовете да се правят изцяло от пилота) и ще трябва да бъдат направени някои промени.”

Нико Розберг от своя страна подкрепя решението на ФИА за стартовете. „Добре е, защото поставя стартовете изцяло в наши ръце – 100%. Няма да са намесени инженерите или нещо друго. И ако някой пилот е направил добър или лош старт, то ще е заради него. А стартът е много важна фаза от състезанието. Видяхме в последно време, че може да разбърка нещата.