Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън пропуснал финала на Уимбълдън заради неподходящо облекло

Хамилтън пропуснал финала на Уимбълдън заради неподходящо облекло

36
0

Световният шампион във Ф1 Люис Хамилтън е пропуснал финалния мач при мъжете на Уимбълдън между Новак Джокович и Роджър Федерер вчера заради неподходящо облекло, съобщава „Дейли Телеграф“. Според изданието пилотът на Мерцедес не е успял да заеме своето място на трибуната Royal Box, където били още актьорите Бенедикт Къмбърбач, Брадли Купър и Хю Грант, тъй като не е носил нужните според дрескода дрехи.

„Поради нещастно недоразумение, касаещо дрескода на Уимбълдън, Люис беше много разочарован, че пропуснал финала при мъжете“, заяви говорител на Хамилтън. А дрескодът за Royal Box на Централния корт е сако, вратовръзка и обувки, а снимка, публикувана от Люис в Инстаграм, говори, че той не е носил поне едно от изисканите неща. Хамилтън се появил на мача облечен със светла риза с флорални мотиви и шапка.

Говорител на Уимбълдън потвърди, че Хамилтън е дошъл за мача, но не е останал. „Ако той дойде без сако, вратовръзка или обувки, има два избора – да не остане на корта или да отиде да си сложи нещо допълнително.“