Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Трябва да намеря половин секунда на обиколка

Хамилтън: Трябва да намеря половин секунда на обиколка

25
0

Люис Хамилтън смята, че трябва да подобри с половин секунда на обиколка темпото си, за да може да съперничи на Нико Розберг в началото на следващата година. В последните надпревари от отминалия сезон Нико беше по-бързият пилот, като спечели 3 поредни състезания и 6 поредни полпозишъна.

В тази връзка Хамилтън се оплака, че промените по колата от Гран при на Сингапур са се отразили на цялостния баланс, който вече не бил по вкуса му. Все пак победите му в Япония и САЩ от 2-а стартова позиция му гарантираха титлата от рано, но ако тенденцията от края на този сезон се запази в следващия, то нещата няма да са никак добри за 3-кратния шампион.

„Бих могъл да определя точно проблема, но няма да кажа какъв е, заяви Хамилтън пред Аутоспорт. – Нека просто да кажем, че настройките са промениха много. Знам, че генерално състезателната ми скорост беше много добра, но като цяло смятам, че загубих половин секунда. Затова трябва да намеря начин да се върна в това положение, при което да съм способен да взема повече от колата. В началото на сезона и след това до Сингапур колата беше феноменална и се чувствах удобно. Настройките бяха наистина чудесни.“

„Но тимът усети, че трябва да се направят някои промени и след това нещата не бяха същите. Те може би паснаха на стилна на каране на Нико малко повече. Ще се опитам да оправя нещата през зимата. Няма нужда да се надявам те да се променят. Ще ги накарам да работят и при мен. В тези коли имаш всички тези инструменти и можеш да избереш някои, но не винаги имаш време да избереш верните.”

В тази връзка Хамилтън планира да прекара много време в работа с Мерцедес, за да стигне до същината на проблема.