Начало Други Ханес Арх победи Пол Бонъм в Red Bull Air Race в Хърватия

Ханес Арх победи Пол Бонъм в Red Bull Air Race в Хърватия

38
0

Ханес Арх победи Пол Бонъм на финала на Red Bull Air Race в Ровин (Хърватия). Британецът остана втори с разлика само от една стотна спрямо резултата на австрийския си съперник. Трети е японецът Йошихиде Муроя, който се класира в топ 3 за първи път.

Красивият залив на Ровин събра многобройна публика от 50 000 души, като много фенове на свръхскоростното състезание пристигнаха от Италия, Словения и Австрия.

Надпреварата днес бе истинско предизвикателство за пилотите от сериите. Трасето бе сложно и като цяло непознато за пилотите, които летят в този район за първи път. Времето изненада състезателите със северозападен вятър, специфичен за Адриатическо море. Грешките за някои от пилотите се оказаха неизбежни и препятствията от пилони, изпълнени с въздух, бяха поправяни няколко пъти, разкъсани от крилата на самолетите.

Не се чувствах така силен, както в Абу Даби, но се фокусирах и се получи. Чувствам Хърватия близка, тук бе цялото ми семейство, както и много фенове от Австрия. Щастлив съм, че успях и не разочаровах себе си и тях – коментира след финала Арх.

Бонъм не искаше да обсъжда второто си място в класацията и каза, че гледа към следващата спирка от шампионата:

Ще бъде забавно в Малайзия. Дори не мога да мисля, за това, че съм втори сега. Днес трасето сякаш не бе същото спрямо вчерашните полети, заради този внезапен вятър.

Може би най-развълнуван от тримата бе Муроя. Той разкри, че класирането в топ 3 с двама световни шампиони му е отнело 20 години и много усилен труд.

Наказание от 2 секунди за прекомерно високо минаване при гейт 4, извади най-младия пилот Пит Маклаун от Канада от призовата тройка. Той остана четвърти, докато в Абу Даби бе трети.

Пилотите подариха много емоция и адреналин на публиката, придошла в малкото туристическо градче Ровин, което за първи път е домакин на толкова голямо и зрелищно състезание.