Начало Рали Ханинен предупреди да не се очаква твърде много от Хюндай във WRC...

Ханинен предупреди да не се очаква твърде много от Хюндай във WRC догодина

37
0
Юхо Ханинен

Пилотът на Хюндай Юхо Ханинен предупреди да не се очаква твърде много от отбора през 2014 г.

Екипът се връща в световния рали шампионат догодина. Титуляр ще е Тиери Нювил, а Ханинен ще дели втория автомобил i20 WRC с Дани Сордо и Крис Аткинсън.

Ситуацията наистина е сложна и имаме още много работа. Ако помислите къде бяха Фолксваген миналата година, то тогава ще разберете на каква позиция ще сме ние в началото на следващия сезон. Но пряко сравнение не може да се направи, тъй като не сме покрили дистанция като тяхната – сподели Ханинен, чието първо потвърдено участие е рали Швеция.

Юхо вероятно ще кара и в родината си (Финландия), но останалата част от програмата му ще бъде потвърдена по-късно. Той тества i20 WRC заедно с Аткинсън и Бриан Буфие, като единствено френският пилот не продължава да работи с Хюндай в световния шампионат. При това положение Ханинен има най-голям опит с колата и има възможност да я съпостави с Форд Фиеста RS WRC, с който се състезава в Монте Карло, Швеция и Финландия през 2013-та.

Усещането при двата автомобила е различно, но това е разлика между дълго развивана кола и такава, която тепърва тръгва по пътя си. Така че всичко е нормално. Бих казал, че има какво да се прави във всеки аспект, но затова всички ние сме тук. Най-важното е да не се очаква прекалено много от самото начало – допълни Ханинен.